ΑρχικήHow ToSyntaxDB| Γνωρίστε το τέλειο Programming Syntax Search Engine για τους Coders

SyntaxDB| Γνωρίστε το τέλειο Programming Syntax Search Engine για τους Coders

SyntaxDB| Γνωρίστε το τέλειο Programming Syntax Search Engine για τους Coders
SyntaxDB| Γνωρίστε το τέλειο Programming Syntax Search Engine για τους Coders

Πολύ συχνά οι προγραμματιστές, ειδικά αυτοί που είναι νέοι στο άθλημα, ρωτούν αν μπορούν να χρησιμοποιούν τα  Google και Stack Overflow για να ψάξουν για κάποιο syntax.

Η απάντηση φυσικά είναι ναι, μπορούν – η αναζήτηση στο web αποτελεί ένα task ρουτίνας ενός καλού developer. H χρήση του Google δεν σας καθιστά κακό προγραμματιστή. Το αντίθετο μάλιστα, σας κάνει καλύτερο και σας διδάσκει νέα πράγματα.

Για να κάνει την κατάσταση όμως ακόμα καλύτερη για τους προγραμματιστές, ο Anthony Nguyen, ένας software developer από το Queen University, δημιούργησε το SyntaxDB.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/104353/o-programmatismos-upoxrewtiko-mathima-stin-iapwnia/” target=”blank” style=”flat” background=”#f12680″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε περισσότερα: Ο προγραμματισμός έγινε υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία της Ιαπωνίας![/su_button]

Στο website αποκαλείται “programming syntax database” κι επιτρέπει στους χρήστες να αναζητήσουν το επιθυμητό query. Ο Nguyen το θεωρεί πολύ χρήσιμο, ειδικά  για όσους επισκέπτονται συχνά πυκνά το Google για να αναζητήσουν πληροφορίες σχετικά με κάποια γλώσσα προγραμματισμού.

H αρχική σελίδα του website είναι πολύ απλή. Απλά πληκτρολογείστε μια γλώσσα ή ένα concept, και ξεκινά αυτόματα να σας δείχνει τις σχετιζόμενες με αυτό προτάσεις. Όταν πατήσετε  enter, θα εμφανισθεί μια σελίδα αποτελεσμάτων για το ερώτημα που θέσατε.

Όταν κάνετε click σ\ ένα concept, θα εμφανισθεί μια μικρή περιγραφή και το syntax μαζί με μερικές σχετικές σημειώσεις και παραδείγματα. Στα δεξιά στο sidebar, υπάρχουν σύνδεσμοι προς επίσημα documentations για περισσότερη βοήθεια.

syntaxdb-programming-syntax-search-12

Προς το παρόν, το SyntaxDB υποστηρίζει εννέα γλώσσες  — την Java, την C, την C++, την C#, την Python, την Ruby, τη JavaScript, τη Swift, και την Go.

Το SyntaxDB προσφέρει επίσης integrations με το DuckDuckGo, το Slack, και το Visual Studio Code για να γίνει η κωδικοποίηση ακόμα ευκολότερη! Υπάρχει επίσης ένα API διαθέσιμο που σας επιτρέπει να γράψετε το δικό σας integration.

Στο εγγύς μέλλον, το website σχεδιάζει να παρέχει περισσότερα plugins  για τους code editors και να αυξήσει το μέγεθος της  database καθώς και τον αριθμό των γλωσσων προγραμματισμού.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/104052/%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%bb%ce%ad%cf%82-%ce%b3%ce%bb%cf%8e%cf%83%cf%83%ce%b5%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1/” target=”blank” style=”flat” background=”#26f1b5″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμα: Αυτές είναι οι 6 πιο τρελές γλώσσες προγραμματισμού ever! part.2[/su_button]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS