ΑρχικήsecurityΟ hacker που διέρρευσε γυμνές φωτογραφίες διασήμων δηλώνει ένοχος

Ο hacker που διέρρευσε γυμνές φωτογραφίες διασήμων δηλώνει ένοχος

hacker-fappening-celebrity-hacking

Ο hacker πίσω από το celebgate ήρθε αντιμέτωπος με το νόμο ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται.

Φαίνεται ότι κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από το βαρύ γράμμα του νόμου. Το Fappening aka Celebgate δημιούργησε πολύ σάλο το 2014 σε τέτοιο βαθμό που υπήρχαν ειδικά θέματα στην ιστοσελίδα εικόνας 4chan, καθώς και στο Reddit για to Fappening.

Ένας hacker από την Πενσυλβάνια ομολόγησε την ενοχή του την Τρίτη, 24 Μαΐου για παράνομη εισβολή σε λογαριασμούς Apple και Google διάφορων διάσημων γυναικών και κλοπή ιδιωτικών φωτογραφιών, βίντεο και πληροφοριών τους.

Ο Ryan Collins, 36 ετών, κατηγορήθηκε για παράνομη πρόσβαση σε πάνω από 100 online λογαριασμούς από το Νοέμβριο του 2012 έως το Σεπτέμβριο του 2014. Σύμφωνα με το Associated Press, ο ίδιος ομολόγησε την ενοχή του σε ομοσπονδιακό δικαστήριο την Τρίτη.

Σύμφωνα με το γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ, ο Collins χρησιμοποιούσε ένα σύστημα phishing για να αποκτήσει τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης των θυμάτων του για μια περίοδο δύο ετών από το Νοέμβριο του 2012. Έστελνε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα θύματα, που φαίνονταν να είναι από την Apple ή τη Google και ζητούσε να του δώσουν ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης. Όταν τα θύματα απαντούσαν, ο Collins αποκτούσε πρόσβαση στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Μετά την παράνομη πρόσβαση ο Collins λάμβανε προσωπικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων γυμνών φωτογραφιών και βίντεο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο Collins χρησιμοποίησε ένα πρόγραμμα λογισμικού για να κατεβάσει ολόκληρο το περιεχόμενο των αντιγράφων ασφαλείας του Apple iCloud των θυμάτων.

Πολλοί από τους λογαριασμούς που χάκαρε ο Collins ανήκαν σε διάσημες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της Jennifer Lawrence, της Kate Upton και της Gabrielle Union. Αρκετές από τις φωτογραφίες διέρρευσαν στο Διαδίκτυο, αλλά οι εισαγγελείς είπαν ότι Collins «δεν υπάρχει υπόνοια ότι εμπλέκεται στην διέρρευση αυτών των εικόνων», σύμφωνα με το AP. Οι φωτογραφίες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά online το Σεπτέμβριο του 2014 και το περιστατικό έγινε αργότερα γνωστό ως “celebgate” aka “fappening”. Οι διασημότητες των οποίων οι φωτογραφίες διέρρευσαν δεν προσδιορίστηκαν ως αποτέλεσμα μιας συμφωνίας το Μάρτιο.

Ο Collins αναμένεται να εμφανιστεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Harrisburg, Πενσυλβάνια, για την επιβολή της ποινής του, σύμφωνα με τους Los Angeles Times. Η ημερομηνία δεν έχει ακόμη οριστεί.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS