ΑρχικήsecurityΜια φάρσα μπορεί να στείλει έναν hacker 10 χρόνια στη φυλακή!

Μια φάρσα μπορεί να στείλει έναν hacker 10 χρόνια στη φυλακή!

Ένας hacker αποφάσισε να κάνει μια φάρσα και να χακάρει μια πινακίδα στην εθνική οδό γράφοντας σε αυτήν “Drive Crazy Yall”. Αυτό μπορεί να τον στείλει φυλακή για 10 χρόνια!

hacker-escapes-prison

Μερικές φορές οι νόμοι δεν μπορούν να εξηγηθούν και οι νόμοι στις ΗΠΑ δεν είναι εξαίρεση. Μια απλή φάρσα έφερε στον hacker, Geoffrey Eltgroth ασυνήθιστες κατηγορίες που θα μπορούσαν να τον στείλουν 10 χρόνια πίσω από τα κάγκελα.

Ο 26χρονος hacker από το Texas συνελήφθη την Κυριακή για επαναπρογραμματισμό μιας ηλεκτρονικής πινακίδας στην εθνική οδό και έγραψε σε αυτή “Drive Crazy Yall”. Γενικά το hacking πινακίδων στον δρόμο, διαφημιστικών πινακίδων κλπ δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο στις ΗΠΑ αλλά απ΄ ότι φαίνεται ο Eltgroth βρέθηκε στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/104315/without-dennis-ritchie-there-would-be-no-modern-computing/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#b6f126″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμη: ‘Όλοι στεκόμαστε στους ώμους του Dennis Ritchie’[/su_button]

Η αστυνομία του Texas έδωσε στον hacher μια αδιανόητη ποινή: κατηγορίες ποινικού κακουργήματος που ως μέγιστη ποινή έχουν τα 10 χρόνια φυλάκιση.

Όπως είπαμε και πριν, ο επαναπρογραμματισμός και το hacking οδικών πινακίδων είναι κάτι το συνηθισμένο και κάτι το πολύ εύκολο. Οι περισσότερες από αυτές τις ηλεκτρονικές πινακίδες ελέγχονται από έναν υπολογιστή που συνήθως έχει προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Ακόμα και αν ο ιδιοκτήτης της πινακίδας έχει αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης, με ένα απλό βήμα επαναφέρεις τον παλιό.

Στο παρελθόν, hackers έχουν χακάρει οδικές πινακίδες κι έχουν γράψει “GODZILLA ATTACK!,” “VOTE DONALD TRUMP,” και “CAUTION! ZOMBIES! AHEAD!!!”. Αλλά αναφορές για τέτοιου είδους hackers που έχουν πιαστεί κι έχουν κατηγορηθεί για ποινικό αδίκημα είναι πάρα πολύ σπάνιες.

Ο Geoffrey Eltgroth αυτή την στιγμή βρίσκεται ακόμα στην φυλακή και θα δικαστεί σύντομα όποτε αναμένουμε αν το δικαστήριο θα πάρει σοβαρά την φάρσα του.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/104314/hacker-eklepse-aeroporika-eishthria-aksias-2-ekatommuriwn-dolariwn/” target=”blank” style=”glass” background=”#26e4f1″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμη: Hacker έκλεψε αεροπορικά εισιτήρια αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων![/su_button]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS