ΑρχικήsecurityH AlphaBay είναι πιο δημοφιλής αγορά του Dark Web σήμερα

H AlphaBay είναι πιο δημοφιλής αγορά του Dark Web σήμερα

Μετά από μια εκτενή μελέτη για τις αγορές του Dark Web, η εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας SurfWatch Labs αποκάλυψε ότι η AlphaBay είναι η πιο δημοφιλής αγορά του Dark Web.

Η αγορά, η οποία εμφανίστηκε προς το τέλος του 2014, κατόρθωσε να αναρριχηθεί στην κορυφή της λίστας και να παραμείνει ζωντανή, παρά του ότι πολλοί ανταγωνιστές της έκλεισαν, εθελοντικά ή με μια «μικρή ώθηση» από την επιβολή του νόμου.

H AlphaBay είναι πιο δημοφιλής αγορά του Dark Web σήμερα

Η ΑlphaBay δέχθηκε το πρώτο κύμα χρηστών της τον Μάρτη του 2015, μόλις λίγους μήνες μετά το άνοιγμα. Τότε, οι ιδιοκτήτες μιας άλλης Dark Web αγοράς, με το όνομα Web Evolution, διέπραξαν κάτι που ονομάζεται “exit scam (απάτη εξόδου)” και έφυγαν μακριά με μερικά από τα Bitcoin που οι χρήστες τους είχαν καταθέσει στους λογαριασμούς τους στο site.

Σε μια συνέντευξη με την DeepDotWeb, μια ιστοσελίδα με ειδήσεις για το Dark Web, ο ιδρυτής της AlphaBay, alpha02, είπε ότι η δικτυακή πύλη έλαβε πάνω από 18.000 νέους χρήστες μόνο μέσα στις τρεις πρώτες ημέρες μετά την εξαφάνιση της Evolution.

Το ίδιο συνέβη και στο τέλος του Αυγούστου, όταν η Agora, μια άλλη δημοφιλής Dark Web αγορά, αποφάσισε να κλείσει επικαλούμενη ανησυχίες για την ασφάλεια των χρηστών.

Η SurfWatch Labs, μια εταιρεία που τακτικά συλλέγει threat intelligence από το Dark Web, δήλωσε ότι, μέχρι τον Οκτώβριο του 2015, η ΑlphaBay είχε αποκτήσει μια τεράστια userbase που αποτελείται από 200.000 χρήστες, και έτσι κατάφερε να γίνει μια από τις δημοφιλέστερες Dark Web αγορές.

Η εταιρεία ασφαλείας λέει επίσης ότι, μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου του τρέχοντος έτους, οι συνολικές διαφημίσεις της AlphaBay αυξήθηκαν από τις 12.500 καταχωρήσεις που σχετίζονται με απάτες στις 20.000.

Μέχρι τη στιγμή που η Nucleus Market αγορά είχε κλείσει στα τέλη Απριλίου 2016, η AlphaBay είχε γίνει ήδη η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα στην αγορά.

Ακόμη και αν η Silk Road αγορά ξεκίνησε εκ νέου σχεδόν πριν από μία εβδομάδα, η AlphaBay φαίνεται να παραμένει η κορυφαία στη λίστα των αγορών που σχετίζονται με κυβερνο-εγκλήματα στο Dark Web, όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν οτιδήποτε από ναρκωτικά μέχρι όπλα και από δεδομένα από παραβιάσεις (data breaches) μέχρι hacking εργαλεία.

Ενώ υπάρχουν πολλοί τύποι υπηρεσιών και προϊόντων που μπορείτε να αγοράσετε στη AlphaBay, η SurfWatch Labs ανέλυσε τις καταχωρήσεις που σχετίζονται με το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και κατέληξε στο παρακάτω διάγραμμα με τα πιο δημοφιλή προϊόντα που πωλούνται στην AlphaBay τις τελευταίες 30 ημέρες. Όπως μπορείτε να δείτε, το πιο καυτό εμπόρευμα τώρα είναι μακράν τα κλεμμένα credentials χρηστών.

chart-Αlphabay-dark web

Αλλά υπάρχει ένα μοτίβο σε όλα αυτά τα sites. Φαίνεται ότι κάθε φορά που αποκτούν ένα τεράστιο κοινό, είτε καταρρέουν εξαιτίας της απληστίας των κατόχων τους ή κατεβαίνουν μετά από ενέργειες των διωκτικών αρχών. Τώρα μένει να δούμε τι θα συμβεί στην ΑlphaBay.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS