ΑρχικήHow ToΦέρτε τη picture-in-picture λειτουργία του YouTube στον υπολογιστή σας

Φέρτε τη picture-in-picture λειτουργία του YouTube στον υπολογιστή σας

Μια εύχρηστη επέκταση του Chrome σας επιτρέπει να συνεχίσετε να παρακολουθείτε ένα βίντεο, ενώ τσεκάρετε τι παίζει στο υπόλοιπο YouTube μέσα στην ίδια καρτέλα.

Φέρτε τη picture-in-picture λειτουργία του YouTube στον υπολογιστή σας

Ένα από τα αγαπημένα μου χαρακτηριστικά των YοuTube εφαρμογών για κινητά είναι η multitasking λειτουργία του. Αυτό το ιδιοφυές χαρακτηριστικό σας επιτρέπει να συνεχίσετε να παρακολουθείτε ένα βίντεο σε μια μικρότερη οθόνη, ενώ ψάχνετε για κάτι άλλο εντός του app. Συχνά επιθυμούσα να μπορούσα να το κάνω αυτό και στο PC μου, δεδομένου ότι η μόνη εναλλακτική λύση μου ήταν να ανοίξω μια νέα καρτέλα και να χρησιμοποιήσω τη λειτουργία Snap των Windows για να δω το βίντεο και ότι άλλο ήθελα από το YouTube ταυτόχρονα.

Αυτό χρειαζόταν, εκτός και αν χρησιμοποιούσατε μια εύχρηστη Chrome επέκταση που ονομάζεται YouTube Picture in Picture (beta), η οποία φέρνει το YouTube multitasking στον υπολογιστή σας.

Πρώτον, φυσικά, θα πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Picture in Picture από το Chrome Web Store. Μόλις γίνει αυτό, είστε έτοιμοι να συνεχίσετε. Δεν υπάρχουν ρυθμίσεις για να πειράξετε ή λειτουργίες στις οποίες πρέπει να κάνετε κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης.

pictureinpicture

Απλά πηγαίνετε στο YοuTube για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία picture-in-picture. Για να το δοκιμάσετε ξεκινήστε να παρακολουθείτε ένα βίντεο. Μόλις το βίντεο είναι σε λειτουργία, κάντε κλικ στο εικονίδιο του YouTube στην πάνω αριστερή γωνία για να επιστρέψετε στην αρχική σελίδα. Όταν το κάνετε, το βίντεο που παρακολουθούσατε θα πρέπει να μετατραπεί αυτόματα σε ένα μικρότερο, χωρίς περιθώρια παράθυρο στην κάτω δεξιά γωνία της σελίδας του YouTube.

play-picture-in-picture-

Εάν περάσετε το ποντίκι σας πάνω από το βίντεο το παιχνίδι θα δείτε ότι έχετε τον πλήρη ελέγχο του YouTube όπως και πριν. Επιπλέον, ακριβώς πάνω από το βίντεο θα δείτε τρία κουμπιά για την επέκταση του βίντεο σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο πλαίσιο: το κλείσιμο του βίντεο εξ ολοκλήρου ή την επιστροφή στη σελίδα του βίντεο.

Το μόνο άλλο χαρακτηριστικό της επέκτασης είναι μια και μόνη προσθήκη στο μενού του δεξιού κλικ. Όταν ψάχνετε για μια λίστα βίντεο, κάντε δεξί κλικ σε αυτή που θέλετε να παρακολουθήσετε και θα δείτε την επιλογή να παίξει αυτόματα σε λειτουργία picture-in-picture.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS