ΑρχικήsecurityΗ Gatecoin Bitcoin Exchange χάνει $2 εκατομμύρια από Cyber-ληστεία!

Η Gatecoin Bitcoin Exchange χάνει $2 εκατομμύρια από Cyber-ληστεία!

Η υπηρεσία ανταλλαγής Bitcoin και Ethereum με έδρα το Χονγκ Κονγκ, Gatecoin, ανακοίνωσε το Σάββατο το βράδυ την κλοπή μιας μεγάλης ποσότητας cryptocurrency που πιστεύουν ότι ακολούθησε μετά από μια εισβολή στον server.

Η Gatecoin Bitcoin Exchange χάνει $2 εκατομμύρια από Cyber-ληστεία!

Η εταιρεία αναφέρει ότι έχασε 250 Bitcoin ($ 114.500) και 185.000 Ethereum ($ 1.850.000), συνολικού ύψους άνω των $ 2.000.000.

H Gatecoin λέει ότι υποπτεύεται ότι η παραβίαση δεδομένων ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, στις 9 Μαΐου, αργά το βράδυ, τοπική ώρα, όταν ένας από τους servers της μυστηριωδώς έκανε επανεκκίνηση.

Οι ερευνητές της εταιρείας, με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασφάλειας της Tehtri Security, λένε ότι οι απατεώνες έκαναν πρόοδο σταδιακά στο δίκτυο της Gatecοin μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, 12 Μαΐου.

Τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά το βράδυ της Παρασκευής, 13 Μαΐου, όταν οι διαχειριστές των συναλλαγών άρχισαν να βλέπουν κάποιες ύποπτες συναλλαγές. Μετά από μια γρήγορη εκτίμηση, οι διαχειριστές έκλεισαν την υπηρεσία αμέσως.

Σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα το βράδυ του Σαββάτου από τον CEO της εταιρείας, Aurélien Menant, οι απατεώνες κατάφεραν να φτάσουν στα hot wallet κεφάλαια της εταιρείας.

Αυτά είναι κεφάλαια που φυλάσσονται σε έναν κεντρικό λογαριασμό της Gatecoin για να βοηθήσουν ενδιάμεσες συναλλαγές μέχρι να πάρουν έγκριση για τα αληθινά και να καταγράφουν στο πραγματικό blockchain.

Οι hackers δεν θα μπορούσαν να αγγίξουν τα υπόλοιπα κεφάλαια, τα οποία η Gatecoin είχε αποθηκεύσει σε multi-sig cold wallets, πολύ πιο δύσκολο να παρέμβουν σ’ αυτά. Ο έμπορος Bitcoin, Shapeshift, υπέστη ένα παρόμοιο περιστατικό τον περασμένο μήνα, όταν χάκερς έκλεψαν επίσης κεφάλαια από το hot wallet του.

Η ληστεία των $ 2.000.000  αντιπροσωπεύει το 15 τοις εκατό των συνολικών κεφαλαίων της εταιρείας. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία έχει ήδη βάλει ένα σχέδιο σε εφαρμογή για να αποζημιώσει τυχόν επηρεαζόμενους χρήστες. Οι πελάτες της Gatecoin θα είναι σε θέση να αποσύρουν τα κεφάλαια εκκίνησης από τις 28 Μαΐου.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατάφερε να βρει και να απομονώσει τις διευθύνσεις που χρησιμοποιήθηκαν από τους απατεώνες για να πάρουν τα κεφάλαια. Οι ερευνητές ανακάλυψαν έξι Bitcoin και τέσσερις Ethereum διευθύνσεις.

Η Gatecoin λέει ότι και άλλες υπηρεσίες ανταλλαγής Bitcoin προσφέρθηκαν να δώσουν μια χείρα βοηθείας, να προσέξουν για τυχόν συναλλαγές από αυτά τα wallets και να παρακολουθήσουν τα κεφάλαια, καθώς κινούνται στο blockchain.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS