ΑρχικήHow ToΤο μέλλον του Wi-Fi — θα 'προσπερνά' τους τοίχους με λιγότερη ενέργεια

Το μέλλον του Wi-Fi — θα ‘προσπερνά’ τους τοίχους με λιγότερη ενέργεια

Είναι γεγονός πως πάντα παραπονιόμαστε για την χαμηλή ταχύτητα της σύνδεσής μας και πάντοτε ψάχνουμε για καλύτερη ταχύτητα ακόμα και πίσω από τοίχους! Ωστόσο, η Wi-Fi alliance πιστεύει πως βρήκε την λύση, με την μορφή του 802.11ah.

Το μέλλον του Wi-Fi — θα "προσπερνά" τους τοίχους με λιγότερη ενέργεια!
Το μέλλον του Wi-Fi — θα “προσπερνά” τους τοίχους με λιγότερη ενέργεια!

[su_button url=”https://www.secnews.gr/102199/sas-kleboun-wi-fi/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#9328c6″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε περισσότερα: Σας κλέβουν Wi-Fi ? Πιάστε τους![/su_button]

To 802.11 ah είναι ένα διαφορετικό IEEE standard wireless networking protocol το οποίο λειτουργεί στο Sub-one GHz (900MHz) band. Ο κύριος σκοπός του νέου wireless networking protocol είναι να παρέχει υποστήριξη στο Internet of Everything (IoE) κι επίσης να παρέχει ένα διευρυμένο range  Wi-Fi.

Πως το 802.11 ah προσπερνά τους τοίχους και άλλα φυσικά εμπόδια; 

Τα σημερινά Wi-Fi standards όπως τα 802.11 a/ b/ g/ etc ειτουργούν σε υψηλές συχνότητες, όπως 2.4GHz ή / και 5GHz. Δεδομένου ότι οι συχνότητες τους είναι τόσο υψηλές, γίνεται πιο δύσκολο για αυτά να διατηρήσουν την ισχύ του σήματός τους, καθώς περνούν μέσα από τα τοιχώματα.

Επί του παρόντος, τα 900MHz είναι ένα μη αδειοδοτημένο φάσμα. Σε μια συχνότητα όπως τα 900MHz, η οποία είναι πολύ χαμηλότερη από τις προαναφερθείσες συχνότητες, πράγματα όπως τοίχοι από μπετόν, ξύλινα παράθυρα, πόρτες κλπ δεν θα αποτελούν  πρόβλημα για την πρόσβαση στο Wi-Fi.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/99985/the-fi-in-wifi-means/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#2873c6″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε ακόμα: Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει το “Fi” από το “Wi-Fi”; Θα εκπλαγείτε![/su_button]

Σύμφωνα με την WiFi Alliance, τα 802.11ah υποτίθεται ότι θα καλύψουν το διπλάσιο του εύρους των σημερινών προτύπων, κι αυτο επειδή η ποιότητα του σήματος δεν υποβαθμίζεται καθώς το σήμα διαδίδεται. Επίσης, οι συσκευές δεν θα πρέπει να καινε τις μπαταρίες τους για την αποστολή και την λήψη  των σημάτων.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS