ΑρχικήsecurityΤο FBI θα κατασκοπεύει χρήστες Tor και VPN με εγκληματικό παρελθόν

Το FBI θα κατασκοπεύει χρήστες Tor και VPN με εγκληματικό παρελθόν

VPN-vs-Tor

Μια απόφαση-ορόσημο του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών, θα δώσει την εξουσία στο FBI να χακάρει οποιονδήποτε υπολογιστή στον κόσμο, χρησιμοποιώντας ένα ενιαίο ένταλμα. Η ίδια απόφαση συσχετίζεται με τους Tor και VPN χρήστες.

Η πρόσφατα εγκεκριμένη αλλαγή από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, θα επιτρέψει στο FBI να αναζητεί και να κατάσχει οποιονδήποτε υπολογιστή στον κόσμο, ο οποίος βρέθηκε να χρησιμοποιεί εργαλεία προστασίας της ιδιωτικής ζωής, όπως VPN ή Tor. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ την Πέμπτη ενέκρινε μια αλλαγή στο άρθρο No.41, που θα επιτρέπει σε ομοσπονδιακούς δικαστές να εκδώσουν ένταλμα έρευνας και κατάσχεσης για κάθε χρήση λογισμικού ανωνυμίας όπως το Tor, για περιαγωγή στο διαδίκτυο.

Το άρθρο 41 θα γίνει νόμος το Δεκέμβριο, εάν το Κογκρέσο των ΗΠΑ δεν λάβει οποιαδήποτε νομοθετική δράση εναντίον του. Η νέα αρχή, απονέμει τεράστιες εξουσίες στο FBI για να είναι σε θέση να αναζητήσει υπολογιστές από απόσταση, ακόμη και αν το γραφείο δεν ξέρει πού βρίσκεται ο υπολογιστής, αν ένας χρήστης εγκαταστήσει λογισμικό ανωνυμίας σε αυτόν.

Οι αλλαγές αυτές ήταν αναγκαίες σύμφωνα με το FBI, για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο έρχονται εν μέσω εντάσεων μεταξύ της κοινότητας των υπηρεσιών πληροφοριών και τεχνολογίας και των υποστηρικτών της προστασίας δεδομένων, και μόλις μια ημέρα αφού η Βουλή των Αντιπροσώπων προχώρησε ένα νομοσχέδιο που θα απαιτεί από την κυβέρνηση να λάβει ένταλμα από δικαστή πριν από την κατάσχεση των δεδομένων που αποθηκεύονται σε εταιρείες τεχνολογίας, όπως το Facebook, η Google, και το Dropbox.

Ο νέος κανόνας θα επηρεάσει εκατομμύρια Tor και VPN χρήστες. Πολλοί χρήστες του Facebook έχουν ήδη προτιμήσει το Tor για να σερφάρουν. Από τον Απρίλιο, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι χρησιμοποιούν το Tor απλά για να περιηγηθούν στο Facebook.

Το άρθρο 41 στη σημερινή του μορφή, προβλέπει ότι οι δικαστές μπορούν να εγκρίνουν μόνο τις αναζητήσεις μέσα στη δική τους δικαιοδοσία. Η τροποποίηση θα τους επιτρέψει να εκδώσουν εντάλματα για να χακάρουν και να κατάσχουν πληροφορίες σε έναν υπολογιστή, αν η θέση του έχει “αποκρυφτεί με τεχνικά μέσα.” Ελλείψει αντιθέσεως στον κανόνα, θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχουμε μια ανατρεπτική εκστρατεία κατασκοπείας, εναντίον Tor και VPN χρηστών σε όλο τον κόσμο, χωρίς καν οι χρήστες να το γνωρίζουν

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS