ΑρχικήsecurityΝέες ενημερώσεις ασφάλειας για Firefox και Chrome

Νέες ενημερώσεις ασφάλειας για Firefox και Chrome

[su_heading size=”18″]Οι χρήστες συνιστάται να αναβαθμίσουν τους browsers τους το συντομότερο δυνατό, καθώς οι νέες ενημερώσεις των Chrome και Firefox επιδιορθώνουν σημαντικά ζητήματα ασφάλειας.[/su_heading]

ενημερώσεις ασφάλειας για Firefox και Chrome
Η Google και η Mozilla κυκλοφόρησαν δυο νέες εκδόσεις των φημισμένων τους περιηγητών, επιδιορθώντας αρκετές ευπάθειες που είχαν εντοπιστεί σε αυτούς, και ιδίως στον Firefοx ο οποίος περιελάμβανε τέσσερα τρωτά σημεία με το υψηλότερο επίπεδο σοβαρότητας.

Η Mozilla κυκλοφόρησε πρώτη τον πολυαναμενόμενο Firefox 46, ο οποίος φέρει μεταξύ άλλων υποστήριξη GTK3 για συστήματα Linux και επιδιοθώνει 14 συνολικά ευπάθειες – τέσσερεις από τις οποίες είχαν επισημανθεί ως ύψιστης κρισιμότητας.

Πιο συγκεκριμένα, οι ευπάθειες αυτές φέρουν τα αναγνωριστικά CVE-2016-2804, CVE-2016-2805, CVE-2016-2806 και CVE-2016-2807 και αφορούν ζητήματα ασφάλειας που σχετίζονται με τη χρήση της μνήμης στη μηχανή Gecko του browser.

Η Google κυκλοφόρησε επίσης μια νέα έκδοση του Chrome για Windows, Mac και Linux, η οποία αντιμετωπίζει εννέα κενά ασφάλειας, που αναφέρθηκαν από το προσωπικό της και από ανεξάρτητους ερευνητές ασφάλειας.  Έξι από τα σφάλματα αυτά χάρισαν στους ερευνητές ποσά ύψους $ 14.000, ενώ η μεγαλύτερη αμοιβή που προσέφερε η εταιρεία σε τέσσερεις συνολικά ερευνητές, ήταν το ποσό των 3000 δολαρίων.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS