ΑρχικήsecurityBlack Ηat SEO τεχνική χρησιμοποιείται για τη διανομή Spam

Black Ηat SEO τεχνική χρησιμοποιείται για τη διανομή Spam

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν αναβιώσει μια παλιά Black Hat SEO τεχνική, αξιοποιώντας την για την αποφυγή των μηχανισμών ανίχνευσης spam και την επιτυχή διανομή κακόβουλων μηνυμάτων.

Black Hat SEO

Η πρακτική της χρήσης λευκού κειμένου σε λευκό φόντο για την απόκρυψη περιεχομένου έχει κάνει την επιστροφή της, με τους απατεώνες να την αξιοποιούν πλέον για τη διανομή μηνυμάτων spam.

Ανατρέχοντας πίσω στις αρχές της ανάπτυξης του διαδικτύου, όταν το SEO ήταν ακόμη σε πρώιμο στάδιο, ορισμένοι προγραμματιστές κατέφευγαν στην χρήση SEO bombs στα κείμενά τους, τοποθετώντας πληθώρα λέξεων-κλειδιών στο περιεχόμενο των σελίδων που ήθελαν να προωθήσουν. Το κείμενο εμφανιζόταν στο ίδιο χρώμα με το φόντο της σελίδας, ώστε να είναι αόρατο στο ανθρώπινο μάτι, αλλά ορατό στις μηχανές αναζήτησης.

Το τέχνασμα χρησιμοποιούνταν για την βελτίωση της κατάταξης των σελίδων στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, αλλά η εταιρεία αντιμετώπισε γρήγορα το ζήτημα και σήμερα, κάθε απόπειρα χρήσης SEO bombs μπορεί να οδηγήσει σε υποβιβασμό ή ακόμη και οριστικό αποκλεισμό της ιστοσελίδας από την Google.

Σύμφωνα με τον ερευνητή της Sucuri, Peter Gramantik, η τεχνική αυτή έχει επανέλθει σε μια τροποποιημένη έκδοση, αποσκοπτώντας όχι στην βελτίωση του SEO αυτή τη φορά, αλλά στο να βοηθήσει τα spam e-mail να περνούν μέσα από τα φίλτρα ανίχνευσης spam. Η ίδια πρακτική μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε spam ιστοσελίδες ώστε να μην είναι ανιχνεύσιμες.

Το τέχνασμα στηρίζεται στην εισαγωγή διαστημάτων μεταξύ των γραμμάτων των λέξεων και στη συνέχεια στην εισαγωγή τυχαίων χαρακτήρων στο ίδιο χρώμα με το φόντο, ώστε να μην είναι ορατοί στο ανθρώπινο μάτι. Για παράδειγμα, η λέξη “M O N E Y” θα εμφανίζεται στους χρήστες με μεγάλα κενά μεταξύ των γραμμάτων (“Μ  Ο  Ν  Ε  Υ”), αλλά στον πηγαίο κώδικα της σελίδας, το κείμενο θα είναι στην πραγματικότητα το Μx Οi Ν5 Εp Υu». Οι μηχανές αναζήτησης, οι crawlers, τα φίλτρα spam, και οι μηχανές ανίχνευσης ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, θα βλέπουν την συγκεκριμένη λέξη και θα την αγνοούν.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS