ΑρχικήinetΈρχονται τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς στους δρόμους της Αυστραλίας!

Έρχονται τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς στους δρόμους της Αυστραλίας!

Αυτοματοποιημένα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό θα μπορούσαν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Νέας Νότιας Ουαλίας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, προέβλεψε ο υπουργός μεταφορών, Andrew Constance σε μια σύνοδο κορυφής για το μέλλον των μεταφορών στο Σίδνεϊ τη Δευτέρα. “Θα έχουμε αυτοματοποιημένα αυτοκίνητα στους δρόμους μας, στα προάστια μας,” είπε στους δημοσιογράφους.

googlecar

Για να υποστηρίξει την εγκατάσταση  των αυτοματοποιημένων αυτοκινήτων, το κράτος της ΝΝΟ ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός Κέντρου Καινοτομίας στο Δυτικό Σίδνεϊ. Η εγκατάσταση θα φιλοξενήσει την έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις των αναδυόμενων μεταφορών και της τεχνολογίας στο δρόμο.

Η κυβέρνηση έχει ένα μεγάλο έργο μπροστά της, λέει ο Constance: «Αν εξετάσουμε τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να αλλάξουμε τον προγραμματισμό μας για τις μεταφορές, τα οδικά δίκτυα μας, τον τρόπο με τον οποίο οι ασφαλιστικές πρόκειται να αλλάξουν, όλα αυτό πρόκειται να συμβεί απίστευτα γρήγορα και θέλω να είμαστε μπροστά και στο κέντρο», είπε. «Οι μετακινήσεις του καθενός πρόκειται να αλλάξουν: η ηλικία οδήγησης, τα όρια ταχύτητας, ο τρόπος με τον οποίο τα φανάρια διαμορφώνονται … Εμείς θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι οι νομοθετικές και κανονιστικές απαιτήσεις έχουν αλλάξει.»

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα υποστούν επίσης σημαντικές αλλαγές, καθώς η τεχνολογία αυτοματισμού βελτιώνεται. «Όπως και τα αυτοματοποιημένα αυτοκίνητα, θα υπάρξουν και λεωφορεία χωρίς οδηγό», είπε σημειώνοντας ότι εργάζονται ήδη πάνω σε αυτό σχετικά με το επικείμενο αυτοματοποιημένο σύστημα του μετρό του Σίδνεϊ.

Πρότεινε, η πρόσληψη των αυτοματοποιημένων μεταφορών να οδηγείται αρχικά από τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση του κόστους ασφάλισης που προσφέρετε. Η αλλαγή θα πρέπει να καθοδηγείται από μικρά βήματα στην αρχή, συμπεριλαμβανομένων αυτοματοποιημένων σημείων πέδησης και λωρίδων, όπου οι οδηγοί μπορούν να βιώσουν ήδη σε αυτοκίνητα εταιρειών όπως η Tesla Motors.

Σύμφωνα με τον Schwartz, στο μέλλον, αντί να έχουμε ένα αυτοκίνητο στο γκαράζ, απλά θα νοικιάζουμε ένα πρόγραμμα οδήγησης αυτοκινήτου μόνο για όσο χρόνο χρειάζεται.

Αλλά τι γίνεται με όλους εκείνους τους εργαζόμενους στις μεταφορές που θα μπορούσαν να τεθούν εκτός εργασίας από την αυτοματοποίηση;  Ο Constance δεν είπε αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να συνδέσουν τα συστήματα αποζημίωσης των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς που χάνουν τις θέσεις εργασίας τους, παρόμοια με το πακέτο «προσαρμογή της βιομηχανίας» που δέχεται ο κλάδος των ταξί, όταν η κυβέρνηση νομιμοποίησε μοίρασμα στα τέλη του 2015. «Οι θέσεις εργασίας του μέλλοντος θα είναι πολύ διαφορετικές, το εκπαιδευτικό μας σύστημα πρέπει να αλλάξει συναφώς και τελικά η κυβέρνηση  θα πρέπει να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποκτήσουν νέες δεξιότητες», δήλωσε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS