ΑρχικήsecurityΤο FBI πλήρωσε hackers να σπάσουν το San Bernardino iPhone;

Το FBI πλήρωσε hackers να σπάσουν το San Bernardino iPhone;

Εάν ήσασταν το FBI και η Apple αρνούνταν να σας βοηθήσει, πώς θα σπάγατε ένα κλειδωμένο iPhone; Προφανώς, με τον ίδιο τρόπο όπως όλοι οι άλλοι (εφόσον έχετε επαρκές κεφάλαιο): Πληρώνετε επαγγελματίες χάκερ για να το κάνουν για σας.

Σύμφωνα με μια έκθεση από την Washington Post, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ο οργανισμός κατόρθωσε να σπάσει το iPhone 5C που χρησιμοποιήθηκε από τον ληστή του San Bernardino, Syed Farook, με την καταβολή ενός εφάπαξ ποσού σε μια ανώνυμη ομάδα χάκερ.

Το FBI πλήρωσε hackers να σπάσουν το San Bernardino iPhone;

Οι χάκερ έσπασαν την ασφάλεια της συσκευής, χρησιμοποιώντας ένα προηγουμένως άγνωστο ελάττωμα ασφαλείας στο λογισμικό του iPhone. Αυτό το ελάττωμα, στη συνέχεια, χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει μια hardware συσκευή που βοήθησε στο άνοιγμα του iPhone χωρίς να ενεργοποιηθεί το χαρακτηριστικό ασφαλείας που διαγράφει όλα τα δεδομένα του μετά από πάρα πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες σύνδεσης.

Ενώ οι hackers δεν προσδιορίζονται στην έκθεση, οι άνθρωποι κοντά στο θέμα δήλωσαν στην Washington Post ότι δεν ήταν η ισραηλινή εταιρεία Cellebrite, όπως προηγούμενες εκθέσεις ισχυρίστηκαν.

Επιπλέον, τουλάχιστον ένας από τους χάκερ που εμπλέκεται θεωρείται «grey hat», ένας κάπως ασαφής όρος που κατονομάζει hackers που πατούν τη λεπτή γραμμή που διαχωρίζει το ηθικό και το ανήθικο hacking.

Η ευπάθεια που χρησιμοποιήθηκε για να σπάσει το iPhone 5C πιθανόν λειτουργεί μόνο σε αυτό το μοντέλο και μόνο αν τρέχει την iOS 9 έκδοση της πλατφόρμας κινητών της Apple, καθιστώντας το ένα περιορισμένο θέμα ασφάλειας για τους χρήστες.

Ενώ αυτό λύνει το πρόβλημα του FBI σε αυτή την περίπτωση, το ερώτημα παραμένει: Πρέπει τώρα ο οργανισμός να δημοσιοποιήσει τη φύση του ελαττώματος ασφαλείας που χρησιμοποιήθηκε για να παρεισφρύσει στο iPhone; Σύμφωνα με τον Διευθυντή του FBI, James Comey, ο οποίος ασχολήθηκε με το θέμα σε μια ομιλία σχετικά με την Κρυπτογράφηση και την Επιτήρηση στο Kenyon College την περασμένη Τετάρτη, ο οργανισμός το “εξετάζει”.

«Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, καθώς όταν το πούμε στην Apple, θα το φτιάξουν και στη συνέχεια να είμαστε εκεί από όπου ξεκινήσαμε», είπε.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS