ΑρχικήsecurityΠροσοχή: malware κρύβονται σε sites που μπορεί να θεωρείτε ασφαλή

Προσοχή: malware κρύβονται σε sites που μπορεί να θεωρείτε ασφαλή

malware-digital-bkgd-shutterstock-510px

Είναι κοινό για τους χάκερ να προσελκύουν τους ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου σε ιστοσελίδες με διευθύνσεις URL που περιλαμβάνουν συνήθως λάθη πληκτρολόγησης, χρησιμοποιούν κυρίως χαρακτήρες όπως το “.om” επειδή το “.om” μοιάζει πολύ με το “.com”, ώστε να τους οδηγήσουν σε sites με malware.

Το Netflix.om δεν είναι το ίδιο με το Netflix.com.

Στην πραγματικότητα, έχει υπάρξει μια τεράστια αύξηση στις εγγραφές από το Oman κατά τον τελευταίο μήνα για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Η εταιρεία ασφάλειας πληροφοριών Endgame δημοσίευσε την έρευνά της για τα κακόβουλα typosquatting, τα οποία είναι όταν άνθρωποι σας προτείνουν να εγγραφείτε σε διευθύνσεις web, όπως google.om ή googgle.com και ανακατευθύνουν αυτές τις διευθύνσεις σε ιστοσελίδες γεμάτες με διαφημίσεις, malware και adware.

Η Endgame συνέταξε έναν κατάλογο των 319 κακόβουλων διαδικτυακών διευθύνσεων που χρησιμοποιούν ειδικά τον τομέα .om. Ωστόσο, από τη δημοσιοποίηση του καταλόγου, πολλές διευθύνσεις malware web που εγκαθίστανται γύρω από πολύ δημοφιλείς ιστοσελίδες, όπως amazon.om, netflix.om και yelp.om, δεν οδηγούν πλέον σε μια πραγματική ιστοσελίδα. Ορισμένες καταχωρίσεις συμπεριλαμβανομένων του yatra.om, baidu.om και adp.om οδηγούν σε διαφήμιση, αλλά δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να πει ότι ορισμένες από τις άλλες διευθύνσεις Ιστού δεν φιλοξενούν κακόβουλο περιεχόμενο που μπορεί να μολύνει τον υπολογιστή σας. Πολλές κακόβουλες ιστοσελίδες που υπέδειξε η Endgame είναι τώρα πιο ήπια και φιλοξενούν μόνο διαφημίσεις.

“Ο στόχος αυτών των σελίδων είναι απλά να δημιουργήσουν όσο το δυνατό περισσότερα διαφημιστικά για τους κακούς παράγοντες, ενώ προσπαθούν να κρατήσουν τους αφελείς χρήστες που ασχολούνται ή / και φοβούνται, προκειμένου να τους κάνει να κλικάρουν περισσότερες συνδέσεις παρατείνοντας τις συνεδρίες τους,” γράφει η Endgame στην ιστοσελίδα της.

Για να καταπολεμήσουν το θέμα αυτό, οι εταιρείες συχνά παίρνουν μερικά παρόμοια ονόματα διεύθυνσης της ιστοσελίδας σε περίπτωση που οι άνθρωποι τα πληκτρολογήσουν λανθασμένα. Για παράδειγμα, το googel.com και το gooogle.com ανακατευθύνονται στο google.com. Αλλά οι web developers δεν μπορούν να βρουν κάθε τυπογραφικού λάθους εμπνευσμένες διευθύνσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS