ΑρχικήinetΤο νέο πρόγραμμα της Google ξέρει την τοποθεσία κάθε φωτογραφία σας!

Το νέο πρόγραμμα της Google ξέρει την τοποθεσία κάθε φωτογραφία σας!

Το πιο πρόσφατο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης της Google μπορεί να καταλάβει που ακριβώς τραβήχτηκε κάθε φωτογραφία απλά κοιτώντας την!

 Google

Το πρόγραμμα που ονομάζεται PlaNet έχει εκπαιδευθεί ώστε να αναγνωρίζει τοποθεσίες με βάση τις λεπτομέρειες σε μια φωτογραφία εξετάζοντας πάνω από 90 εκατομμύρια geotagged εικόνες από το Internet. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι το PlaNet μπορεί να προσδιορίσει ότι μια φωτογραφία τραβήχτηκε στο Παρίσι επειδή αναγνωρίζει τον Πύργο του Άιφελ. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν αυτό επίσης! Αυτό που κάνει το PlaNet ξεχωριστό είναι ότι χρησιμοποιεί τεχνικές βαθιάς εκμάθησης για να προσδιορίσει τις τοποθεσίες φωτογραφιών χωρίς να υπάρχουν κάποια γνωστά αξιοθέατα αλλά από τυχαίους δρόμους και σπίτια.

https://www.secnews.gr/101746/%ce%b4%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b2%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%8c%ce%bb%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b5%cf%82/Δείτε πώς να βάλετε όλες τις φωτογραφίες σας στο Google Photos!

Η ομάδα πίσω από το PlaNet, η οποία καθοδηγήθηκε από τον μηχανικό Tobias Weyand, δοκίμασε το πρόγραμμα παίρνοντας 2,3 εκατομμύρια geotagged εικόνες από το Flickr χωρίς να δώσει στο πρόγραμμα όμως τα γεωγραφικά δεδομένα. Το PlaNet ήταν σε θέση να μαντέψει σωστά την τοποθεσία των φωτογραφιών με ποσοστό επιτυχίας σε επίπεδο δρόμου 3,6%, σε επίπεδο πόλης 10,1%, σε επίπεδο χώρας 28,4% και σε επίπεδο ηπείρου 48%.

Αν δεν εντυπωσιαστήκατε με αυτά τα ποσοστά μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας με το Geoguessr, ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να μαντέψεις την τοποθεσία φωτογραφιών από το Google Maps. Είναι πιο δύσκολο απ’ ότι ακούγεται, έτσι δεν είναι;

https://www.secnews.gr/101700/3-fovera-google-tricks-pou-tha-dieukolunoun-tin-anazitisi-sou/btn-large” variation=”btn-success”]3 φοβερά Google tricks που θα διευκολύνουν την αναζήτηση σου!

Στη συνέχεια ο Weyand και οι συνεργάτες του έβαλαν το PlaNet εναντίον 10 πολυταξιδεμένων ανθρώπων και τα πήγε πολύ καλύτερα το πρόγραμμα κερδίζοντας τα 28 από τα 50 παιχνίδια που παίχτηκαν. Μπορεί το σκορ να μην ήταν πολύ αλλά το πρόγραμμα της Google αν έκανε λάθος ήταν πάντα πιο κοντά στην τοποθεσία από όταν έκαναν λάθος οι άνθρωποι.

Δεν υπήρχε όμως κάποια ένδειξη από τους ερευνητές για το πώς η Google σχεδιάζει να εφαρμόσει στην πράξη το PlaNet και να το αναπτύξει! Πιθανόν να το μάθουμε σύντομα!

https://www.secnews.gr/101787/pws-na-vreis-to-xameno-sou-kinhto-mesw-ths-google/Πως να βρεις το χαμένο σου κινητό μέσω της Google!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS