Αρχικήinet6 tips για να κρατήσεις το Facebook σου καθαρό, ασφαλές και ιδιωτικό!

6 tips για να κρατήσεις το Facebook σου καθαρό, ασφαλές και ιδιωτικό!

Έχετε χιλιάδες φίλους στο Facebook που δεν τους ξέρετε καν; Τώρα μάλλον είναι η στιγμή να κάνετε ένα ψηφιακό καθαρισμό!

Facebook

 Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας και απορρήτου σας και βεβαιωθείτε ότι κάποιες περιστασιακές γνωριμίες σας που συναντήσατε σε ένα μπαρ αιώνες πριν δεν έχουν πάρει ακόμα τις πιο προσωπικές λεπτομέρειες της ζωής σας. Απαλλαγείτε από παιχνίδια κι εφαρμογές στα οποία έχετε συνδεθεί με το Facebook χρόνια πριν αλλά δεν μπαίνετε πριν!

Εδώ είναι έξι συμβουλές για να διατηρήσετε το προφίλ σας καθαρό και ασφαλές:

1.       Ασφαλίστε το λογαριασμό σας!

Σίγουρα θα έχετε ακούσει πολλές φορές ότι πρέπει να έχετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης! Είναι πολύ σημαντικό αυτό ειδικά για το email και για τα κοινωνικά δίκτυα όπου διαδραματίζεται το μεγαλύτερο μέρος της διαδικτυακής σας ζωής. Επιπλέον σε πολλές εφαρμογές η σύνδεση γίνεται μέσω του Facebook οπότε αν κλαπεί ο κωδικός σας θα είναι σε κίνδυνο κι άλλοι λογαριασμοί σας!

Επειδή οι κωδικοί πρόσβασης είναι δύσκολοι να διαχειριστούν δεν αρκεί να βασίζεστε μόνο σε αυτούς! Ενεργοποιήστε αυτό που αποκαλεί το κοινωνικό δίκτυο Login Approvals. Είναι στις ρυθμίσεις του λογαριασμού στην ενότητα “Ασφάλεια”. Αφού το κάνετε αυτό θα σας ζητείται επιβεβαίωση με έναν κωδικό που θα έρχεται με μήνυμα στο κινητό σας όταν θα συνδέεστε από άλλη συσκευή.

2.       Ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας!

Το Facebook προσφέρει μια σειρά από γρήγορες συντομεύσεις απορρήτου. Στους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές ψάξτε το εικονίδιο με το μικρό λουκέτο πάνω δεξιά. Στις συσκευές Apple και Android μπορείτε να τις βρείτε μέσω του μενού με τις τρεις οριζόντιες γραμμές.

Το πλήκτρο συντόμευσης είναι το “ Who can see my stuff ?”.  Ελέγξτε αν κατά λάθος μεταδίδετε τις προσωπικές σας πληροφορίες σε ολόκληρη την κοινότητα του Facebook. Πιθανόν θα θέλετε τουλάχιστον να φαίνονται τα προσωπικά σας στοιχεία στους φίλους σας και να μην είναι δημόσια! Αν και βέβαια να προσαρμόσετε κάποια πράγματα που θέλετε να μην φαίνονται σε κάποια συγκεκριμένα άτομα ή ομάδες πχ στους γονείς σας ή σε κάποιους συναδέλφους.

Ελέγξτε επίσης σε αυτή την ενότητα το “Timeline and Tagging”. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή να εγκρίνετε κάθε φορά που κάποιοι σας επισημάνουν σε κάποιο post ή φωτογραφία.

Αν είσαι από desktop ή laptop τότε το Facebook έχει το εργαλείο Privacy Checkup  για να ελέγξετε τις ρυθμίσεις σας. Σύντομα το εργαλείο θα είναι διαθέσιμο και σε κινητά.

https://www.secnews.gr/101783/video-tou-isis-apeilei-tous-idrutes-tou-facebook-kai-tou-twitter/Βίντεο του ISIS απειλεί τους ιδρυτές του Facebook και του Twitter!

3.       Σβήστε φίλους!

Καθαρίστε τους φίλους που πλέον δεν είστε σε επαφή! Αν νομίζετε ότι το unfriending είναι πολύ κακό προσθέστε τους στη λίστα Acquaintances ή Restricted. Η λίστα Acquaintances σημαίνει ότι δεν θα τους βλέπετε τόσο συχνά στο news feed σας αλλά αυτοί θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε οτιδήποτε κοινοποιείτε στους φίλους σας. Η λίστα Restricted σημαίνει ότι θα βλέπουν μόνο τις δημόσιες δημοσιεύσεις σας.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες λίστες όπως Οικογένεια ή Φίλοι από σχολή. Μπορείτε να δημιουργήσετε λίστα αν είστε από υπολογιστή πατώντας το More στην κατηγορία φίλοι στα αριστερά από το News Feed. Οι δυνατότητες είναι περιορισμένες στα κινητά αλλά ότι αλλαγή κάνετε από υπολογιστή θα φαίνεται κι εκεί!

4.       Παρακολουθήστε τις εφαρμογές!

Πιθανόν κάποιος να σας κάλεσε να παίξετε ένα παιχνίδι χρόνια πριν! Το δοκιμάσατε για λίγο αλλά μετά πιθανόν να το παρατήσατε αλλά η εφαρμογή έχει ακόμα πρόσβαση στα δεδομένα σας. Η πιθανόν χρησιμοποιήσατε το Facebook για να συνδεθείτε σε κάποια υπηρεσία που δεν χρησιμοποιείτε πλέον! Ήρθε η ώρα να αποσυνδεθείτε!

Το εργαλείο Privacy Checkup θα επανεξετάσει τις εφαρμογές για σας αυτόματα. Σε κινητές συσκευές, αναζητήστε “Εφαρμογές” στις ρυθμίσεις λογαριασμού.

Μια παρόμοια επιλογή είναι το εργαλείο Security Checkup. Είναι ένας εύκολος τρόπος να αποσυνδεθείτε από το Facebook από συσκευές που σπάνια χρησιμοποιείτε. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις όταν κάποιος προσπαθεί να συνδεθεί από μια νέα συσκευή ή πρόγραμμα περιήγησης. Για να το εκτελέσετε, πηγαίνετε στο http://Facebook.com/securitycheckup σε ένα PC. Από την εφαρμογή Android, μπορείτε να ψάξετε για το security checkup στο Κέντρο βοήθειας. Σε iPhone και iPads, θα πρέπει να βρείτε τις επιλογές ξεχωριστά στις ρυθμίσεις του λογαριασμού στην ενότητα “Ασφάλεια”.

https://www.secnews.gr/101528/facebook-1000-%cf%84%cf%81%ce%ad%ce%be%ce%b5-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%ce%b1/Facebook: Mε $1000 τρέξε τη δική σου αντιτρομοκρατική καμπάνια!

5.       Ελέγξτε τα δεδομένα σας!

Μπορείτε να ρυθμίσετε ποια posts θέλετε να βλέπετε περισσότερο ή λιγότερο πηγαίνοντας στο “News Feeds Preferences.” Η ρύθμιση βρίσκεται πάνω δεξιά στους browsers και στις εφαρμογές Android και κάτω αριστερά στα iPhones. Εκεί μπορείτε να ρυθμίσετε ποιοι φίλοι σας θέλετε να εμφανίζονται στην κορυφή και να κρύψετε τα posts κάποιων εντελώς!

Επίσης μπορείτε να κάνετε ρύθμιση τα βίντεο που σας εμφανίζονται να μην παίζουν αυτόματα! Σε Android πηγαίνετε στο “Autoplay” στο “App Settings.” Στα iPhones είναι στις ρυθμίσεις λογαριασμού στο “Videos and Photos.”

6.       Σχεδιάστε για το μέλλον!

Δύο ρυθμίσεις μπορούν να εξαλείψουν τη θλίψη αργότερα στη ζωή…. ή στο θάνατο!

Στις ρυθμίσεις ασφαλείας μπορείτε να ορίσετε ορισμένους φίλους ως αξιόπιστες επαφές. Θα έχουν τη δυνατότητα να σας βοηθήσουν αν κλειδωθείτε κάποια στιγμή έξω από το λογαριασμό σας για κάποιον λόγο. Επίσης μπορείτε να ορίσετε κάποιον ως “Legacy Contact”, κάποιο μέλος της οικογένειας σας ή κάποιον στενό φίλο που θα χρηστεί ως διαχειριστής σας αν σας συμβεί κάτι κακό! Δεν θα είναι θα σε θέση να κάνουν δημοσιεύσεις από τον λογαριασμό σας ούτε να δουν τα μηνύματα σας αλλά θα μπορούν να δουν τα αιτήματα φιλίας σας και να κάνουν κάποιες επιπλέον ενέργειες.

https://www.secnews.gr/100772/must-have-tools-to-protect-your-social-media-accounts/Τα 5 ‘must have’ tools για την προστασία των social media accounts σας

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS