ΑρχικήsecurityΑναζητείται 27χρονος που παριστάνει συνεργάτη εταιρίας εσωρούχων & υποκλέβει φωτό από κοπέλες

Αναζητείται 27χρονος που παριστάνει συνεργάτη εταιρίας εσωρούχων & υποκλέβει φωτό από κοπέλες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκαν σωρεία υποθέσεων παραβίασης απορρήτου και υποκλοπής προσωπικών δεδομένων σε βάρος γυναικών

Αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου 27χρονος ημεδαπός

Ο δράστης προσέγγιζε τις παθούσες μέσω διαδικτύου, υποδυόμενος τον συνεργάτη εταιρίας, η οποία δήθεν αναζητούσε κοπέλες για εργασία ως μοντέλα

Από την μέχρι σήμερα έρευνα έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή του σε τουλάχιστον τριάντα δυο (32) περιπτώσεις υποκλοπής προσωπικών δεδομένων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις

Αναζητείται 27χρονος που παριστάνει συνεργάτη εταιρίας εσωρούχων & υποκλέβει φωτό από κοπέλες 27χρονος 27χρονος 27χρονος 27χρονος 27χρονος
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκαν σωρεία υποθέσεων παραβίασης απορρήτου και υποκλοπής προσωπικών δεδομένων (αισθησιακών φωτογραφιών) σε βάρος γυναικών νεαρής ηλικίας και αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί εντός ορίων του αυτοφώρου, 27χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες και μηνύσεις, που περιήλθαν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το 2014, από νεαρές γυναίκες και γνωστή εταιρία εσωρούχων.

https://www.secnews.gr/100620/iphone-crash/Διαβάστε επίσης: ΠΡΟΣΟΧΗ! Κυκλοφορεί Link που Crashάρει & κάνει Reboot το iPhone σας!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες άγνωστος χρήστης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετικά προφίλ προσέγγιζε ως συνεργάτης εταιρίας εσωρούχων, γυναίκες νεαρές ηλικίας προκειμένου να εργαστούν ως μοντέλα στην προώθηση καινούργιων εσωρούχων.

Μάλιστα για να πείθει τις γυναίκες νεαρής ηλικίας, τους υποσχόταν απατηλά υψηλή χρηματική αμοιβή κυμαινόμενη από 350 έως 1.000 ευρώ ανάλογα με τη φωτογράφιση. Παράλληλα όμως απαιτούσε από εκείνες την αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βιογραφικού σημειώματος με διάφορα στοιχεία, μεταξύ άλλων σωματικές διαστάσεις καθώς και αυτοφωτογραφήσεις τους με εσώρουχα ή ημίγυμνες, ως δείγματα, προκειμένου να αξιολογηθούν και από έτερο συνεργάτη.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε πολύμηνη ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης και επακολούθησε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών σε Ελλάδα και ΗΠΑ, από όπου και προέκυψε η εμπλοκή 27χρονου ημεδαπού στην υπόθεση.

Σημειώνεται μάλιστα ότι προκειμένου ο δράστης να διαφύγει τον εντοπισμό του, καθ’ όλη τη διάρκεια της παράνομης δραστηριότητας του, απέκρυπτε τα ηλεκτρονικά του ίχνη κάνοντας χρήση ελεύθερων σημείων πρόσβασης διαδικτύου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες (26-01-2016) στην οικία του 27χρονου στην Έδεσσα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός Η/Υ, συσκευή tablet και φορητό αποθηκευτικό μέσο ( usb stick ), στα οποία ήταν αποθηκευμένες χιλιάδες αισθησιακές φωτογραφίες κατηγοριοποιημένες τουλάχιστον (32) γυναικών, μεταξύ των οποίων και των νεαρών, που κατήγγειλαν το περιστατικό στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

https://www.secnews.gr/100641/fbi-operation-pacifier/btn-large” variation=”btn-info”]Δείτε ακόμα: Πώς το FBI διεισδύσε στον διαδιακτυακό κόσμο των παιδόφιλων

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν αρμοδίως, για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ σημειώνεται ότι ο δράστης απουσίαζε από την οικία του και αναζητείται να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Η δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε θα επανυποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
Στέλνοντας e – mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS – android : CYBERKID
Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS