ΑρχικήinetΓνωρίζατε ότι οι σελίδες στον Chrome θα φορτώνουν γρηγορότερα πια;

Γνωρίζατε ότι οι σελίδες στον Chrome θα φορτώνουν γρηγορότερα πια;

Αν σας αρέσει Chrome, αλλά πιστεύετε ότι δεν φορτώνει τις ιστοσελίδες αρκετά γρήγορα, ίσως να λειτούργησε η τύχη σας. Η Google ετοιμάζει τώρα ένα νέο αλγόριθμο συμπίεσης για το πρόγραμμα περιήγησης που θα συμπιέσει τις ιστοσελίδες μέχρι και 25% περισσότερο από ό, τι μέχρι τώρα.

Γνωρίζατε ότι οι σελίδες στον Chrome θα φορτώνουν γρηγορότερα πια;
Ο νέος αλγόριθμος, που ονομάζεται Brotli, έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει εκείνον που χρησιμοποιεί σήμερα ο Chrome, γνωστό ως Zopfli.

Ο νέος αλγόριθμος, που ονομάζεται Brotli, έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει εκείνον που χρησιμοποιεί σήμερα ο Chrome, γνωστό ως Zopfli. (Η Google πάντα δυσκολευόταν στην ονομασία των πραγμάτων – σε αυτή την περίπτωση, Brötli σημαίνει «μικρό ψωμί» στα Ελβετικά Γερμανικά). Βρισκόταν στα σκαριά μέχρι στιγμής, αλλά ο κώδικας είναι τώρα έτοιμος να κυκλοφορήσει, σύμφωνα με τον Ilya Grigorik της Google.

Η Google ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί μια «εντελώς νέα μορφή δεδομένων» που καταφέρνει να συμπιέσει το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας κατά ένα αρκετά σεβαστό ποσό, προφανώς συμπιέζοντας τα HTML, CSS και JavaScript μέχρι και 17-25 τοις εκατό περισσότερο από ό,τι ο Zopfli.

Μπορεί να το κάνει αυτό επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα συγκρίσιμες ταχύτητες αποσυμπίεσης, οι οποίες μπορεί να μην σας εκπλήξουν κατά το άκουσμα, «επιτρέπει την καλύτερη εκμετάλλευση του χώρου και την ταχύτερη φόρτωση της σελίδας.» Η Google υπολογίζει, επίσης, ότι θα παρέχει «οφέλη για τους χρήστες κινητών, όπως η χαμηλότερη χρέωση κατά τη μεταφορά δεδομένων και μειωμένη χρήση της μπαταρίας.» Ακούγεται καλό, έτσι;

Ο κώδικας που τώρα ετοιμάζεται βρίσκεται στο στάδιο της «πρόθεσης να μεταφερθεί», κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να εμφανιστεί και στον Chrome πολύ σύντομα. Θα μπορούσες να τα χαρακτηρίσεις καλά νέα για τους ανυπόμονους!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS