Αρχικήinet8 παράξενα αρχικά logos κολοσσών τεχνολογίας!

8 παράξενα αρχικά logos κολοσσών τεχνολογίας!

Μερικά σύμβολα είναι τόσο σημαντικά για την ταυτότητα της μάρκας όπως τα logos!

Apple, Microsoft, Sony! Βλέποντας τα logos τους μπορεί να προκληθεί μια συναισθηματική αντίδραση που συνδέει τη βάση χρηστών με τα ιδανικά τους. Από την άλλη μεριά αν δεν σχεδιαστούν σωστά, τα logos μπορεί να κάνουν την εταιρία να φαίνεται παράξενη.

Καθώς τα γούστα και οι τάσεις αλλάζουν, μερικές μάρκες αλλάζουν τα logos τους για να διατηρηθούν ή επειδή συνειδητοποιούν ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικό της δημόσιας εικόνας που θέλουν να δείξουν.

Παρακάτω θα δείτε κάποια που δεν άντεξαν στη δοκιμασία του χρόνου.

Apple

logos

Η απλότητα που πλέον είναι συνώνυμο του εμπορικού σήματος της Apple απουσιάζει από αυτό το πορτραίτο του Νεύτωνα να κάθεται κάτω από μια μηλιά. Η εταιρία το άλλαξε ένα χρόνο με ένα πιο εικονικό χρωματιστό μήλο αλλά παραμένει κομμάτι της ιστορίας της. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι το όνομα της εταιρίας δεν βγήκε από το μήλο του Νεύτωνα αλλά από μια δίαιτα του Steve Jobs.

Sony

sony

Η γραμματοσειρά που χρησιμοποίησε η Sony είναι κομψή εκπέμποντας την ίδια εντύπωση όπως και κάποια προϊόντα της. Το logo που χρησιμοποίησε η εταιρία το 1958 ωστόσο έχασε την ιδέα της διαχρονικότητας σε μια προσπάθεια να είναι φουτουριστικό.

Amazon

amazon

Από το αρχικό logo της Amazon λείπει η λεπτότητα του σχεδιασμού ”A to Z” που έχει σήμερα. Αντ΄αυτού είναι ένα ποτάμι (ή δρόμος) που οδηγεί σε ένα Α. Η εικόνα διήρκεσε μέχρι το 2000 αλλά είναι περίεργο που δεν απεικόνιζε το κύριο προϊόν της εταιρίας εκείνη την εποχή, τα βιβλία.

Best Buy

best-buy

Το Best Buy ξεκίνησε το 1966 με την ονομασία “Sound of Music.” Το logo μοιάζει περισσότερο με CD αλλά τουλάχιστον ταίριαζε με το προϊόν.

Nintendo (1950)

nintendo-1950

Η Nintendo ήταν στο χώρο των παιχνιδιών σχεδόν έναν αιώνα πριν εμφανιστεί ο Mario. Αν και η δημοτικότητα της εταιρίας έχει εκτοξευθεί τις τελευταίες 3 δεκαετίες, είχε κάνει ένα ταπεινό ξεκίνημα ως εταιρία τραπουλών. Το logo που χρησιμοποιήθηκε από το 1950 μέχρι το 1960 το δείχνει αυτό.

Logitech

logitech

Πολλά από τα logos που παρουσιάζουμε είναι η πρώτη προσπάθεια των εταιριών. Το παραπάνω ήταν η τρίτη προσπάθεια της Logitech και αν και θυμίζει τo σημερινό δεν άντεξε στον χρόνο

Microsoft

microsoft

Όπως και της Logitech, το αρχικό logo της Microsoft ήταν αρκετά καλό. Αυτό που χρησιμοποίησε η εταιρία από το 1980 ως το 1982 δείχνει ότι η εταιρία ήθελα να δείξει cool όπως το απαιτούσαν οι καιροί.

Wikipedia

wikipedia

H Wikipedia πρόσφατα έγινε 15 χρονών και η ιστοσελίδα έχει παραμείνει σχεδόν ίδια όπως ξεκίνησε αλλά αυτό δεν συνέβη με το logo της.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS