ΑρχικήsecurityΗ General Motors προσκαλεί hackers να παραβιάσουν τα αυτοκίνητα της!

Η General Motors προσκαλεί hackers να παραβιάσουν τα αυτοκίνητα της!

Η General Motors ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα ώστε να βρει πιθανά bugs πριν τα ανακαλύψουν κακόβουλοι hackers.

General Motors

Όπως αναφέρθηκε από την Ars Technica, η εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων ένωσε τις δυνάμεις της με την HackerOne για ένα νέο πρόγραμμα που θα βασίζεται σε μια κοινότητα των white hat hackers οι οποίοι θα ενημερώνουν για πιθανά προβλήματα ασφάλειας.

Ο υπεύθυνος της ηλεκτρονικής ασφάλειας της General Motors δήλωσε ότι η εταιρία δίνει μεγάλη αξία στους ερευνητές ασφαλείας και το πιο σημαντικό είναι ότι οι ερευνητές μπορούν να χακάρουν το αυτοκίνητο της εταιρίας ελεύθερα χωρίς φόβο ότι θα πιαστούν.

Σύμφωνα με το site της General Motors, οποιοσδήποτε με καλές προθέσεις μπορεί να προσπαθήσει να παραβιάσει τα οχήματα της  χωρίς να αντιμετωπίσει νομικά προβλήματα εφόσον δεν παραβιάζει  το νόμο, βλάπτει την εταιρία ή τους πελάτες της ή δε μένει σε κάποιες συγκεκριμένες χώρες όπως η Βόρεια Κορέα και το Σουδάν μεταξύ άλλων. Μόλις κάποιος ανακαλύψει κάποια ευπάθεια ασφαλείας δεν θα μπορεί να τη δημοσιεύσει μέχρι η εταιρία να λύσει το πρόβλημα.

Οι προκλήσεις είναι πολλές και για την General Motors και για τους υπόλοιπους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Καθώς όλο και περισσότερα αυτοκίνητα συνδέονται στο Internet, αυξάνει και ο κίνδυνος να παραβιαστούν από κακόβουλους hackers. Η εύρεση κενών ασφαλείας πριν αυτά εκμεταλλευτούν είναι κρίσιμη και μερικές φορές ζήτημα ζωής και θανάτου.

Πέρυσι hackers πήραν τον έλεγχο ενός Jeep και το έριξαν σε ένα χαντάκι ως απόδειξη. Το γεγονός αυτό ώθησε την Fiat Chrysler να αποσύρει 1,4 εκατομμύρια οχήματα των ΗΠΑ κι έγινε σημαντικό θέμα συζήτησης στο περσινό συνέδριο Black Hat.

Προς το παρόν, η προσφορά της General Motors είναι μια συνεργασία ανάμεσα στην εταιρία και στους hackers και όχι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα bug bounty αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον. Πρόσφατα και η Tesla ανακοίνωσε ένα παρόμοιο πρόγραμμα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS